Antena 3 CNN Actualitate Trei persoane au fost arestate preventiv și 15 kilograme de cannabis, ridicate de polițiști

Trei persoane au fost arestate preventiv și 15 kilograme de cannabis, ridicate de polițiști

Trei persoane au fost arestate preventiv și 15 kilograme de cannabis, ridicate de polițiști
29 Noi 2015   •   15:36

Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a trei persoane, după ce două dintre ele au fost prinse în flagrant, în timpul unei tranzacții cu cannabis, iar polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment, deoarece inculpații nu au respectat semnalele de oprire, anunță Agerpres.

Vineri, în Buzău, procurorii DIICOT — BT Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea l-au surprins în flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Mădălin în timp ce vindea aproximativ 100 de grame de cannabis suspectului A.M.I și inculpatului Cristian Alexandru Theodor.

Înțelegerea dintre cei trei era ca A.M.I să-i ofere un autoturism în valoarea de aproximativ 5000 de euro lui Apostu Dumitru Mădălin, tranzacția fiind inițiată, intermediată și efectuată de către Cristian Alexandru Theodor. În schimbul acestui autoturism Apostu Dumitru Mădălin urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării.

Când au fost surprinși în flagrant, inculpații nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiști, forțând barajul forțelor de ordine. Polițiștii au utilizat armamentul din dotare, executând atât focuri de avertisment în plan vertical cât și în direcția autoturismului. Cu toate acestea membrii grupului infracțional au spart barajul forțelor de ordine reușind să părăsească zona infracțională. Ulterior, inculpații Apostu Dumitru Mădălin și Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizați, iar față de suspectul A.M.I. se continuă activitățile de urmărire.

De asemenea se efectuează cercetări și față de inculpatul Pruteanu George Bogdan care începând de la jumătatea lunii octombrie a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Acesta a procurat droguri de la Apostu Dumitru Mădălin, iar ulterior le-a comercializat către diferiți consumatori din Mărășești.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 15 kilograme de cannabis, valoarea pe piață fiind de aproximativ 75.000 euro.

În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator și au fost indisponibilizate trei autoturisme.

Inițial, inculpații Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor și Pruteanu George Bogdan au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc in vederea consumului.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

×
Subiecte în articol: cannabis iarba flagrant
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close