Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: ANI nu vede incompatibilitatea judecătoarei Camelia Bogdan

100 de minute: ANI nu vede incompatibilitatea judecătoarei Camelia Bogdan

100 de minute: ANI nu vede incompatibilitatea judecătoarei Camelia Bogdan
Sursa foto: Foto captura Antena 3
23 Feb 2016   •   17:38

Judecătorul Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București nu ar fi fost în incompatibilitate în momentul în care judeca Dosarul Telepatia/ICA și a fost și formator/lector într-un program pentru Ministerul Agriculturii, a dezvăluit la ”100 de minute” Alessandra Stoicescu, citând un articol publicat pe stiripesurse.ro.

Potrivit articolului postat de jurnaliștii stiripesurse.ro, ”Agenția Națională de Integritate a transmis, într-un punct de vedere oficial, doamnei magistrat Camelia Bogdan, faptul că deținerea simultană a calității de magistrat și a celei de formator nu este de natură să genereze o situație de incompatibilitate”.

Anchetă pentru banii încasați de Camelia Bogdan

Ministrul Agriculturii a anunțat, marți, începerea unei anchete a Corpului de control al ministerului în scandalul legat de cursurile pe care le-a susținut judecătoarea Camelia Bogdan, care a încasat bani de la minister, în timp ce instituţia era parte vătămată în dosarul Telepatia.

În timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în Dosarul ICA și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, în perioada 21 iulie-2 august 2014, în cadrul unui program finanțat de același minister
 
La câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.


Președintele Grupului de Investigații Politice îi acuză pe funcționarii ANI de abuz

”Înseamnă că cei de la ANI care au trimis acest răspuns au făcut un abuz în funcție. Pentru că cei de la ANI nu sunt în măsură să interpreteze legi sau să adauge la legi. Legea privind statutul magistraților e extrem de clară. Spune că nu poate să primească bani decât din activități didactice universitare”, a spus Mugur Ciuvică, invitat în emisiunea Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3.




×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close