Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: DNA, mișcare de ultimă oră în dosarul Microsoft

100 de minute: DNA, mișcare de ultimă oră în dosarul Microsoft

100 de minute: DNA, mișcare de ultimă oră în dosarul Microsoft
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2016   •   18:09

Inculpaţii din dosarul Microsoft, care au rămas cu măsuri preventive în urma condamnării lor de către instanţa de fond au cerut, vineri, ridicarea acestora, în faţa completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Toți inculpații, cu excepția lui Nicolae Dumitru, zis Niro, au cerut ridicarea controlului judiciar pe motiv că nu se mai justifică.

Termenul de fond stabilit pentru începerea judecării apelurilor DNA şi ale celor condamnaţi în acest dosar este 26 iunie.

Șefa DNA anunța recent că ancheta continuă și că mai multe dosare au fost disjunse. În acest sens a fost necesară și audierea fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, joi, la DNA.

În ediția de vineri a emisiunii ”100 de minute”, Andreea Sava a făcut o sinteză a dosarelor disjunse din Microsoft.

”În acest dosar noi verificăm mai multe fapte de abuz în serviciu, suspectăm și infracțiuni de luare și dare de mită. Nu s-au făcut inculpări până acum. E un dosar complex cu multe activitati care trebuie verificate, contractele s-au derulat pe o perioada mare de timp, sunt sute de funcționari implicați. Procurorul care are aceasta investigație are peste 100 de dosare, o parte din Microsoft precum și alte dosare deja cunoscute publicului, complexe”, a spus Laura Codruța Kovesi.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close