Antena 3 CNN Actualitate A aplicat pe internet la un job şi a fost anunţat că va avea un salariu de 6.000 de lei pe lună. Şocul pe care l-a avut la ceva timp după asta

A aplicat pe internet la un job şi a fost anunţat că va avea un salariu de 6.000 de lei pe lună. Şocul pe care l-a avut la ceva timp după asta

A aplicat pe internet la un job şi a fost anunţat că va avea un salariu de 6.000 de lei pe lună. Şocul pe care l-a avut la ceva timp după asta
Sursa foto: foto: pixabay.com
28 Noi 2016   •   22:23

Sunteti in cautarea unui loc de munca? Fiti foarte atenti la ofertele mult prea tentante, daca nu vreti sa dati "lovitura" intr-un dosar DIICOT. Au patit-o deja sute de persoane care au acum probleme cu autoritatile după ce au ajuns fără să vrea cărăuşi de bani pentru infractori.

Un român a povestit pentru stirileprotv.ro ca a aplicat pentru un post de manager de coordonare si transport, cu un salariu de 6000 de lei. A verificat firma care aparent exista. O data cu primirea contractului de munca i s-a spus ca este supus unui test de incredere si a fost invitat sa transfere o suma de bani.
I s-au virat în cont 3406.1 euro si plata mai departe s-a facut in Bitcoin. Au fost transferate 15 unitati. Din acel moment, firma a disparut iar tanarul nu si-a primit leafa. In schimb, a fost citat la DIICOT unde a fost anuntat ca a fost caraus de bani intr-o frauda electronica de proportii.

Aceasta meserie a aparut dupa ce infractorii care reuseau sa insele sute de persoane pe internet, strangeau sume mari de bani pe care trebuiau sa le faca sa dispara fara urme. Ori, un partener de infractiune era usor de gasit de anchetatori. Asa, carausii nu cunosteau reteaua si nici miza, ci doar erau tentati de un comision , in urna unui transfer aparent banal.

Practic, infractorii fura bani dintr-un cont si transfera suma respectiva in contul carusului. Acesta trebuie sa transforme totul in moneda electronica explicatia fiind ca Bitcoin-ul este foarte greu de urmarit.
Este formula folosita atat de infractorii cibenetici cat si de cei cu gulere albe, potrivit anchetatorilor.

580 de carausi de bani au fost depistati, dintre care 23 de romani, la ultima cooperare europeana in domeniu, la care a participat si tara noastra. Prejudiciul este uriaş: 23 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: bitcoin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close