Antena 3 CNN Actualitate Acuzațiile soției fostului ofițer SRI arestat în ”Black Cube”: Autoritățile l-au ascuns o săptămână

Acuzațiile soției fostului ofițer SRI arestat în ”Black Cube”: Autoritățile l-au ascuns o săptămână

Acuzațiile soției fostului ofițer SRI arestat în ”Black Cube”: Autoritățile l-au ascuns o săptămână
Sursa foto: Foto: blackcube.com
de M.Z.    |    28 Oct 2016   •   16:11

Dosarul Black Cube trece la un alt nivel. Ies la iveală noi amănunte din cazul în care este implicată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Omul care i-ar fi ajutat pe spionii israelieni să o urmărească pe Kovesi ar trăi un adevărat coșmar în arest. Soția fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, s-a decis să spună totul.

”După arestarea preventivă l-am căutat o săptămână ba la secția 19, ba la arestul central. Nimeni nu voia să îmi spună unde este. Foarte greu am reușit să îl văd după o săptămână. Este șocat de ce se întâmplă. A rămas și fără avocat. Avocata noastră, Laura Vicol, a fost făcută martor în acest dosar. Este o perioadă dificilă pentru noi. Are motive să se teamă pentru viața lui. Adevărul va ieși la suprafață la un moment dacă se dorește. Acum nu știu dacă se dorește. Sunt urmărită, sunt supravegheată. la firmă, acasă. Mi-au luat toate calculatoarele, au luat și calculatorul copilului unde își făcea temele, au distrus firma. Copiilor soferului din firmă, familiei socrului acestuia le-au fost luate calculatoarele de o lună”, a spus soția lui Dragomir, potrivit Stiripesurse.ro.

Cazul a fost comentat vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Spionii lui Kovesi, din dosarul „Black Cube", şi-au recunoscut vinovăţia și scapă cu suspendare

Doi dintre israelienii puşi sub acuzare în dosarul Black Cube, Ron Weiner şi David Geclowicz, şi-au recunoscut vinovăţia şi au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse. 

Potrivit acestui acord, Ron Weiner şi David Geclowicz au acceptat să primească o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare şi să efectueze muncă în folosul comunităţii. 

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Bucureşti, instanţa stabilind pentru 7 noiembrie data pentru desfăşurarea procesului. 

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube sunt cercetaţi în prezent în libertate, sub control judiciar. 

Trei israelieni au fost puşi sub acuzare în acest dosar - Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein. Ultimul a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă. 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close