Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre succesiunea monarhică. Regele Mihai dorea ca Principele Nicolae să preia tronul României

Adevărul despre succesiunea monarhică. Regele Mihai dorea ca Principele Nicolae să preia tronul României

Adevărul despre succesiunea monarhică. Regele Mihai dorea ca Principele Nicolae să preia tronul României
Sursa foto: Foto: www.familiaregala.ro
22 Noi 2017   •   15:58

O declarație făcută de Regele Mihai este readusă în discuție. Majestatea Sa susținea, într-un interviu dat în 1995, că și-l dorește succesor pe Nicolae.

„Dacă s-ar întâmpla ca eu să dispar înainte de a mă sui din nou pe tron, fiica mea cea mare ar deveni, după toate aparențele, șeful Familiei Regale. Apoi, dacă ea nu se căsătorește și nu are descendență, acest rol va fi jucat de fiul cel mare al următoarei mele fiice. Această alegere pare să corespundă preferințelor tuturor românilor pe care am putut să-i consult asupra acestei probleme. Dar nimic nu este încă definitiv stabilit. Eu nu pot lua de unul singur o astfel de hotărâre.

Am astăzi patru nepoți. Nici unul nu poartă titlul de prinț, deoarece pentru aceasta ar trebui să treacă prin Parlamentul român. Pe de altă parte, este neapărat necesar ca ei să fie cunoscuți în România și să vorbească limba compatrioților lor. Nicolae, fiul cel mare al Elenei, are acum șase ani. Vârsta pe care o aveam când m-am urcat pe tron... Dacă destinul îl va chema într-o zi să domnească peste România, Nicolae va trebui să își îndeplinească îndatoririle. Aș dori însă, ca el să fie plebiscitat de români. Ceea ce în momentul de față este destul de complicat”, a spus Regele Mihai, într-un interviu acordat în 1995.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I principele nicolae
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close