Antena 3 CNN Actualitate Adina Florea, propusă la şefia DNA, audiată pe 27 septembrie la CSM

Adina Florea, propusă la şefia DNA, audiată pe 27 septembrie la CSM

Adina Florea, propusă la şefia DNA, audiată pe 27 septembrie la CSM
Sursa foto: Foto: ziuaconstanta
07 Sep 2018   •   12:18

Adina Florea, procurorul propus de Tudorel Toader la conducerea DNA, va fi audiată de Secția pentru Procurori a CSM pe 27 septembrie. CSM trebuie să dea un aviz, care este consultativ, dar obligatoriu pentru ca propunerea să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat al CSM, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Astfel, arată sursa citată, vineri va fi pus în dezbatere publică proiectul de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii, urmând ca pe 27 septembrie să se analizeze rezultatul respectivului demers, susţinerea interviului, iar pe data de 2 octombrie avizul să fie transmis către Ministerul Justiţiei.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close