Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a prezentat un document-bombă: Băsescu, o mare ticăloșie, vânzarea băncilor și a industriei românești

Adrian Năstase a prezentat un document-bombă: Băsescu, o mare ticăloșie, vânzarea băncilor și a industriei românești

Adrian Năstase a prezentat un document-bombă: Băsescu, o mare ticăloșie, vânzarea băncilor și a industriei românești
19 Oct 2018   •   10:54

Un document-bombă a fost publicat de fostul premier Adrian Năstase pe blogul său. Fostul lider social - democrat susține că Traian Băsescu ar fi vândut băncile și industria românești.

"Din când în când, Băsescu, în stilul lui obișnuit, mincinos, încearcă să scape de responsabilitățile ce-i revin în dezastrul economiei și infrastructurii românești, în timpul mandatelor pe care le-a avut.

Astfel, în Memorandumul semnat de Băsescu, în 2000, referitor la înțelegerile cu Banca Mondială, puteți vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom și a întregii industrii românești.

Angajamentele relativ la Petrom se găsesc la pagina 10 din anexă. Până acolo despre sare, apa minerală, CFR marfă, eliminarea băncilor de stat din sistemul bancar românesc, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel și Romgaz. Toate trebuiau înstrăinate, la fel ca și flota comercială, despre care opinia publică și mass media par a fi uitat.

Dovada că Memorandumul ministrului transporturilor de atunci, Traian Băsescu, a produs efecte este și includerea acestor condiții în Memorandum de condiții economice și memorandum tehnic cu FMI, din 16 mai 2000, care poate fi accesat pe site-ul FMI și unde se precizează printre altele că:

„Al treilea, cu privire la companiile naționale (fostele regii autonome), după cum s-a convenit cu Banca Mondială, am oferit pentru privatizare la sfârșitul lui 1999 o cotă minoritară de capital al PETROM (35%). Totuși, această strategie a eșuat în atragerea vreunui interes serios. Vom analiza motivele care au condus la eșuarea acestei strategii, împreună cu Banca Mondială și vom deschide o licitație pentru privatizarea PACHETULUI DE CONTROL al PETROM anul acesta”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Vezi documentul aici.

×
Subiecte în articol: Nastase document Traian Băsescu banci
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close