Antena 3 CNN Actualitate Afacerile lui Dan Condrea s-au mutat în instanţă. Sute de angajaţi, rămaşi pe drumuri!

Afacerile lui Dan Condrea s-au mutat în instanţă. Sute de angajaţi, rămaşi pe drumuri!

Afacerile lui Dan Condrea s-au mutat în instanţă. Sute de angajaţi, rămaşi pe drumuri!
25 Mai 2016   •   09:32

Afacerile lui Dan Condrea s-au mutat din spitale, în instanţă. Cu sau fără patronul Hexi Pharma, procurorii merg mai departe cu ancheta. Însă până la găsirea vinovaţilor, firmele lui Condrea şi-au pus lacătul pe uşă, iar angajaţii sunt primii loviţi de scandalul care nu le aparţine.

Deocamdată, nici ancheta procurorilor n-a stabilit exact ce s-a întâmplat. Pe fabrica Hexi Pharma e pus deja lacătul şi peste 300 de oameni au rămas fără loc de muncă. Cu doar o lună înainte, se aşteptau la creşteri de salarii şi nu s-au gândit că imperiul Hexi se va destrăma într-o secundă.

Dezinfectanţii de la Hexi sunt de ani de zile cei mai folosiţi în România. Ar fi ajuns chiar şi în ambulanţa din coloana oficială a preşedintelui, a speculat presa. Dar, au infirmat imediat autorităţile sanitare.

Dan Condrea a trimis probe din dezinfectanţi inclusiv la un laborator din Italia. Rezultatele au ieşit, dar acum Hexi Pharma nu are bani să le ridice. Statul le-a interzis să facă plăţi. Nu doar că nu pot afla ce zice laboratorul din străinătate, dar fabrica, deşi acolo au rămas substanţe chimice în cantităţi masive, nu mai poate plăti paza.

Acum, pe lângă soluţiile diluate, anchetatorii caută şi banii lui Condrea. Ei ar fi fost rotiţi prin diverse inginerii între compania din România şi un off shore dontr-un paradis fiscal.

Instituţiile statului anunţă că ancheta este în plină desfăşurare.

Sursa: Observator

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close