x close

Fii alături de noi!

Alertă cu bombă la Chişinău la un marş amplu. 50.000 de moldoveni au cerut în stradă unirea Basarabiei cu România

de 27 Mar 2016   •   20:44
Alertă cu bombă la Chişinău la un marş amplu. 50.000 de moldoveni au cerut în stradă unirea Basarabiei cu România 16
Foto: Publika.md


50.000 de persoane au participat duminică la Chișinău la un marș unionist cu ocazia marcării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cei prezenți la eveniment s-au adunat inițial la un miting în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", unde au cerut unirea celor două state.

"Unirea este inevitabilă pentru că așa vrea Dumnezeu, însă de noi depinde cât de repede se va produce aceasta. Țara întregită este cea mai mare avere pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar Prutul niciodată nu a fost o graniță și nu trebuie să fie frontieră între românii de aici și românii de acolo", a declarat, citat de MOLDPRES, Nicolae Dabija, reprezentant al așa-numitului grup de inițiativă al Sfatului Țării 2.

"Trebuie să plecăm de aici cu un singur gând — unirea este inevitabilă. Ne-am adunat în inima Chișinăului pentru a scrie istorie și ne bucurăm că suntem din ce în ce mai mulți, mai puternici și mai uniți", a afirmat coordonatorul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu, potrivit Agerpres.

Marşul nu a fost lipsit de incidente. Geniştii au trebuit să verifice două locaţii, unde s-au dat alerte cu bombă. Ambele s-au dovedit a fi alarme false.

 

poza

Actualitate

Un funcționar este plătit de 12 firme. Toate de stat

Un fost partener al casei de avocatură a Alinei Gorghiu încasează lunar 12 indemnizaţii de la stat. Nicolae Bogdan Stănescu este director în Ministerul Economiei şi primeşte bani lunar de la 12...

25 Iul 2016  •  10:34

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Părinții Mădălinei Manole au un ultim vis pentru nepotul lor

Nici după șase ani de la moartea Mădălinei Manole, părinții cântăreței nu au reușit să-și regăsească liniștea. Aceștia speră însă că vor putea într-o zi să le spună nepotului lor cine a fost mama sa.

25 Iul 2016  •  09:45

sati