Antena 3 CNN Actualitate Șeful INFP, despre aplicațiile pentru cutremur: ”Vedeți că sunt niște...”

Șeful INFP, despre aplicațiile pentru cutremur: ”Vedeți că sunt niște...”

Șeful INFP, despre aplicațiile pentru cutremur: ”Vedeți că sunt niște...”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Sep 2016   •   19:56

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a spus că trebuie să fim atenți dacă vrem să ne luăm aplicații care să ne anunțe un eventual cutremur, explicând că acestea ”nu sunt pentru oameni”, potrivit dcnews.ro.

"Vedeți că au apărut mulți escroci... Sistemul nostru, dezvoltat într-un proiect european (SAFER), poate alerta cu circa 22-26 secunde pentru București, 40 secunde pentru Ruse etc. Deci, în secunda 4, știm magnitudinea cutremurului și, dacă ea este mai mare de 7,1, atunci intră în activare sistemul pentru acele infrastructuri critice de pe teritoriul României și al Bulgariei. Această alertare trebuie făcută în următoarele 22-26 secunde pentru instalațiile critice, dar nu pentru oameni. Sistemul funcționează și este singurul din Europa. Vedeți că sunt niște escroci, au montat un sistem de acela pe la diferite școli", a spus directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu.

Internetul este plin de alerte care promit ferm să ne anunțe cu 10-15-20 de secunde înainte că va urma un cutremur important, de obicei, cu o magnitudine mai mare de 4,5 grade. 


 

×
Subiecte în articol: cutremur seism alerta INFP Gheorghe Marmureanu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close