Antena 3 CNN Actualitate Alimente de calitate inferioară în Europa Centrală şi de Est. Avocatul Poporului deschide o anchetă

Alimente de calitate inferioară în Europa Centrală şi de Est. Avocatul Poporului deschide o anchetă

Alimente de calitate inferioară în Europa Centrală şi de Est. Avocatul Poporului deschide o anchetă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Mar 2017   •   10:45

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va deschide o anchetă penrtru a verifica standardele de calitate ale produselor alimentare.

După protestul Cehiei, Ungariei, Poloniei și Slovaciei față de standardele duble practicate de marile branduri, Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu şi va ancheta posibila încălcare a articolelor 16 şi 34 din Constituţie privind egalitatea în drepturi şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că va constitui o comisie formată din reprezentaţi ai ministerului, ai ANSVSA şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care să stabilească dacă folosirea standardelor duble este practicată de marile branduri şi în România.

Verificările vin după ce, în luna februarie februarie, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia au făcut apel la celălalte state din Europa Centrală şi de Est să se alăture iniţiativei împotriva folosirii unor ingrediente de calitate inferioară în produsele alimentare destinate vânzării în statele mai sărace din Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close