Antena 3 CNN Actualitate Alin Cocoş a recunoscut tot, în faţa judecătorilor. Ce a declarat fiul lui Dorin Cocoş

Alin Cocoş a recunoscut tot, în faţa judecătorilor. Ce a declarat fiul lui Dorin Cocoş

Alin Cocoş a recunoscut tot, în faţa judecătorilor. Ce a declarat fiul lui Dorin Cocoş
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
09 Oct 2015   •   10:22

Alin Cocoş a recunoscut tot, vineri, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, unde dă declaraţii în legătură cu dosarul mafiei retrocedărilor. 

 
Fiul lui Dorin Cocoş le-a povestit magistraţilor despre cum tatăl său i-a spus să vândă un teren cu 100.000 de euro mai puţin, pentru că are o obligaţie faţă de Alina Bica. Obligaţia avea legătură cu despăgubirea lui Gheorghe Stelian. 
 
Cumpărătorul era Ionuţ Mihăilescu, consilierul lui Bica de la acea vreme, iar obligaţia avea legătură cu despăgubirea lui Gheorghe Stelian de la ANRP. 
 
Elena Udrea urmează să fie audiată ca martor în acest dosar, la cererea avocatului Alinei Bica. 
 
Apărătorul acesteia vrea ca Udrea să demonstreze că Bica nu a avut nicio legătură cu Dorin Cocoş, ba mai mult, că nici măcar nu se cunoşteau. 
 
Cocoş Junior a cerut să fie judecat pe procedură simplificată. 


ALIN COCOŞ: TATA A SPUS CĂ ARE OBLIGAŢII FAŢĂ DE BICA
Am cerut circa 200.000 de euro, să-mi scot măcar cheltuiala. 
La una dintre întâlniri a venit şi tata, iar Mihăilescu a adus vorba de teren, dar a zis că are doar 100.000 de euro. A subliniat totuşi în faţa tatălui meu, că printre cumpărători se află şi Alina Bica. Tata i-a spus că nu e o problemă, şi că îl vindem cu 100.000. 
Sursa: declaraţia lui Alin Cocoş în faţa instanţei
 
Obligaţia lui Dorin Cocoş faţă de Alina Bica se referea de fapt la Gheorghe Stelian, cumpărătorul drepturilor litigioase pentru  terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat la 61 de milioane de euro. 

 
ALIN COCOŞ: TATA A SPUS CĂ ARE OBLIGAŢII FAŢĂ DE BICA
După ce a plecat Mihăilescu, l-am întrebat pe tata de ce a făcut asta. Tata mi-a spus că are o obligaţie faţă de Alina Bica de când era la ANRP. Pe moment nu mi-a spus despre ce e vorba, dar am aflat apoi tot de la el că era în legătură cu despagubirea lui Gheorghe Stelian.
Sursa: declaraţia lui Alin Cocoş în faţa instanţei
 
Dorin Cocoş nu a negat spusele fiului său. Îi făcea o favoarea Alinei Bica, în numele despăgubirii uriaşe acordate lui Gheorghe Stelian. 


 
COCOŞ: I-AM FĂCUT O FAVOARE LUI BICA, PENTRU STELU
Îmi zicea Mihăilescu că vrea să îşi facă acolo o vilă, el şi cu Alina Bica. Şi că n-are destui bani... nici suta de mii nu o avea. După ce a plecat, i-am zis lui Alin să îi lase şi în rate, cum or vrea ei. I-am explicat lui Alin în ce a constat obligaţia: că a fost în comisia ANRP şi că a votat pentru despăgubirea acordată lui Gheorghe Stelian. 
Sursa: declaraţia lui Dorin Cocoş în faţa instanţei

Gheorghe Stelian este cel care i-a dat lui Cocoş 10 milioane de euro pentru a interveni la Sergiu Diacomatu, de la ANRP, în cazul terenului de 13 hectare. Ulterior, omul de afaceri Dorin Cocoş a recunoscut cum a oferit foştilor membri din Comisia ANRP sume de ordinul milioanelor de euro, pentru a-l ajuta pe Stelu în dosarele de despăgubire.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close