Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, ajutor nesperat din partea martorilor care au băgat-o în arest

Alina Bica, ajutor nesperat din partea martorilor care au băgat-o în arest

Alina Bica, ajutor nesperat din partea martorilor care au băgat-o în arest
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2016   •   12:03

La doi ani de la cea mai controversată şi comentată excursie la Paris de Valentine's Day, weekendul de shopping în 3 - Elena Udrea, Alina Bica, Ana Maria Topoliceanu -  fosta şefă a DIICOT a ajuns într-o situaţie bizară: Alina Bica poate scăpa de acuzaţii... chiar cu ajutorul martorilor care au băgat-o în arest.

Şi asta pentru că cei care au lansat acuzaţiile la adresa ei se contrazic tot mai des în faţa instanţei.

Astfel, o procuroare, fostă subalternă a Alinei Bica, și-a schimbat declarația în fața judecătorilor de la ÎCCJ, chiar dacă în urmă cu un an o îngropa pe fosta șefă DIICOT.

Șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNAÎn 25 septembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză, pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Alina Bica a înlocuit procurorul care instrumenta dosarul lui Horia Simu şi a făcut presiuni asupra magistratului care a preluat cauza pentru a da o soluţie de clasare în dosarul în care era urmărit penal Horia Simu. În final, în dosarul omului de afaceri, procurorul de caz a dispus o soluţie de clasare, DNA arătând că, potrivit probelor administrate în cauză, magistratul a acţionat fără vinovăţie.


×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close