Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorii României se reunesc în perioada 1-4 septembrie 2015 la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR)

Ambasadorii României se reunesc în perioada 1-4 septembrie 2015 la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR)

Ambasadorii României se reunesc în perioada 1-4 septembrie 2015 la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR)
02 Sep 2015   •   12:48

In perioada 1-4 septembrie 2015, la Bucuresti, are loc Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane - 2015. Au inceput cele 4 zile extrem de speciale in care sunt recunoscute meritele si eforturile celor care reprezinta interesele Romaniei peste hotare. In acest an, atasatii diplomatici ai Romaniei si invitatii de onoare - ministrii de externe ai Poloniei, Slovaciei, Norvegiei si Iordaniei, aflati in premiera la aceasta intrunire, vor aborda tema - „Romania si provocarile de securitate la limitele spatiului european si euro-atlantic. Riscuri, oportunitati si actiune diplomatica”.

Aceasta tema a fost aleasa ca urmare a framantarilor europene din ultimul timp. Alegerea temei a fost argumentata de Ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu astfel: “Ceea ce reflecta, in primul rand, aceasta tema este atentia pe care Romania si-o indreapta catre ceea ce se intampla in vecinatatea sa extinsa, mai ales in vecinatatile estica si sudica ale NATO si UE. Pozitia noastra geostrategica ne obliga la aceasta atentie – ne aflam in regiunea strategica extinsa a Marii Negre, suntem la frontiera externa a NATO si a UE. Este o regiune cu multiple provocari, in care avem interese strategice incontestabile – de securitate, economice, inter-umane prin romanii care se afla aici. Este o regiune care, istoric vorbind, a fost mereu, de-a lungul mileniilor, inclusiv in istoria noastra recenta, la confluenta intereselor geostrategice divergente ale Estului si Vestului, confluenta care ne-a modelat istoria, uneori in bine, de multe ori in rau. Dar este pentru prima oara in istoria noastra de „granita” cand ne aflam in interiorul comunitatii de valori careia intotdeauna am stiut ca ii apartinem cultural si axiologic.”(...) “Ceea ce avem de facut in perioada imediat urmatoare, din punctul de vedere al politicii externe, decurge din liniile evocate mai sus. Trebuie sa proiectam stabilitate, democratie si prosperitate in vecinatatea noastra. Iar despre aceste prioritati vom discuta aprofundat in aceste zile, cu ocazia sesiunilor de lucru ale Reuniunii Ambasadorilor.” (Sursa: MAE - http://www.mae.ro/node/33301)

Caldo Privat Security impreuna cu institutiile abilitate ale statului asigura securitatea in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane 2015. www.caldoprivatsecurity.ro

Caldo Privat Security este o companie nationala infiintata in 2007, licentiata, conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor, cu Licenta nr. 1087/P/2007 si pentru activitatea de proiectare, instalare, modificare, intretinere a componentelor si a sistemelor de alarmare impotriva efractiei cu Licenta nr. 2330/ T /2011.



×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close