Antena 3 CNN Actualitate Americanii se pregătesc de un dezastru nuclear

Americanii se pregătesc de un dezastru nuclear

Americanii se pregătesc de un dezastru nuclear
27 Noi 2015   •   13:30

Autoritățile din Statele Unite au aprobat primul medicament care va fi folosit pentru a trata pacienții expuși la radiații în cazul unui dezastru nuclear, scrie playtech.ro.

Americanii par a fi bine pregătiți pentru un dezastru nuclear în țara lor, beneficiind acuma de primul medicament autorizat pentru tratarea radiațiilor într-un asemenea caz. Potrivit Motherboard, noul medicament se numește Filgrastim, iar în cadrul testelor pe animale, acesta a dus la o creștere a ratei de supraviețuire cu 38% în rândul animalelor expuse la radiații.

Astfel, Filgrastim a devenit primul medicament care va putea fi folosit în eventualitatea unei explozii nucleare. Programul care a dus la crearea Filgrastim a luat naștere în 2004, la trei ani după atacurile teroriste din New York. În acea perioadă, politicienii erau îngrijorați că teroriștii ar putea ataca Statele Unite cu arme nucleare.

Programul funcționează într-un mod interesant, acordând sume importante de bani diverselor universități și spitale care se ocupă de cercetare. În caz contrar, acestea din urmă probabil nu ar fi fost de acord să dezvolte un medicament care va fi cumpărat doar de către guvern. Profiturile ar fi fost foarte mici, iar sumele investite nu ar fi fost recuperate.

Medicamentul a fost testat pe animale, iar cercetătorii nu știu exact dacă acesta va avea același efect în cazul oamenilor și speră să nu afle vreodată.

 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close