Antena 3 CNN Actualitate ANAF, măsură scandaloasă: Numele și adresele datornicilor vor fi publicate pe Internet

ANAF, măsură scandaloasă: Numele și adresele datornicilor vor fi publicate pe Internet

ANAF, măsură scandaloasă: Numele și adresele datornicilor vor fi publicate pe Internet
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2016   •   09:41

ANAF va publica peste câteva zile numele românilor care au datorii la stat mai mari de 100 de lei. Pe lista neagră a Fiscului publicată online vor apărea numele şi prenumele datornicilor, restanţa exactă şi localitatea domiciliului fiscal.

Măsura a fost semnată de fostul şef al Fiscului Gelu Diaconu. Rostul măsurii luate de fostul şef al Fiscului este cu atât mai greu de înţeles cu cât datoriile persoanelor fizice reprezintă doar 3,5% din totalul arieratelor înregistrate de ANAF

De mai bine de o jumătate de an de când ANAF anunţa cu surle şi trâmbiţe că a pus tunurile pe maneliştii şi cămătarii care îşi afişează ostentativ averile nu a apărut, oficial, niciun nume verificat.

Niciun mare contribuabil, niciun om de afaceri verificat pentru că nu şi-a plătit la timp toate dările. Sau măcar o parte din ele

În schimb, ANAF ia măsuri fără precedent faţă de români: peste câteva zile va publica numele tuturor românilor care au datorii la stat mai mari de 100 de lei. Pe lista neagră a Fiscului publicată online vor apărea numele şi prenumele datornicului, restanţa exactă şi localitatea domiciliului fiscal.

Totul este posibil după ce fostul şef al Fiscului Gelu Diaconu, învinuit de DNA şi dat afară de premierul Dacian Cioloş, a semnat un ordin în acest sens. El vine să completeze prevederile noului Cod de procedură fiscală, intrat în vigoare la 1 ianuarie.

×
Subiecte în articol: fisc
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close