Antena 3 CNN Actualitate ANI pierde procese pe bandă rulantă

ANI pierde procese pe bandă rulantă

ANI pierde procese pe bandă rulantă
Sursa foto: Foto: integritate.eu
12 Apr 2014   •   11:18
ANI pierde procese pe bandă rulantă. Justiţia le-a dat dreptul de a candida mai multor politicieni acuzaţi de incompatibilitate de Agenţie. Cel mai răsunător caz este cel al lui Mircea Diaconu, căruia instanţa i-a dat posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru europarlamentare. 
 
Curtea de Apel Bucureşti a a respins contestaţia depusă de Horia Georgescu şi a decis că fostul senator poate candida la alegerile europarlamentare. 
La sfîrşitul lunii trecute şi senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a câştigat, definitiv, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă a dispus anularea raportului prin care ANI o declarase incompatibilă pentru că ar fi deţinut simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnică Bucureşti şi pe cea de senator.
 
Declarat incompatibil a fost şi Dan Mihalache, în urmă cu doi ani, pe vremea cînd era secretar adjunct al Guvernului. ANI susţinea că Dan Mihalache a deţinut consecutiv şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale şi pe cea de la Guvern, cu rang de secretar de stat. Liderul PNL a cîştigat procesul, tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Proces cu ANI a avut şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis. De această dată, la Curtea de Apel Alba Iulia care a anulat raportul agenţiei. Primarul a fost declarat incompatibil pe motiv că fusese, în acelaşi timp, membru în adunarea generală a acţionarilor a unei societăţi de utilităţi publice şi primar.
 
Alte trei persoane publice care au cîştigat procesele împotriva ANI sunt primarul Timişoarei, Nicolae Robu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, tot din Timişoara, deputatul PDL Ştefan Drăgulescu, rectorul UMF Bucureşti Carol Davila, Florian Popa, dar şi fostul deputat Ioan Cîndrea, care fusese acuzat de ANI pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar.
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close