Antena 3 CNN Actualitate ANI: Şeful Romgaz Mediaş, în conflict de interese. Adrian Piteiu şi-ar fi acordat singur un contract

ANI: Şeful Romgaz Mediaş, în conflict de interese. Adrian Piteiu şi-ar fi acordat singur un contract

ANI: Şeful Romgaz Mediaş, în conflict de interese. Adrian Piteiu şi-ar fi acordat singur un contract
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Feb 2013   •   10:23

Directorului Romgaz Mediaş, Adrian Piteiu, este acuzat de conflict de interese, existând şi indicii de fapte de corupţie, după ce ar fi încheiat contracte cu o firmă la care a fost administrator şi a obţinut beneficii de peste 66 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), remis miercuri presei.

Potrivit ANI, Marcel Adrian Piteiu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de reprezentant legal al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş, "a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu SC APROV SA Mediaş", societate la care a deţinut, în perioada 2001 - 2005, calitatea de administrator, beneficiul patrimonial obţinut de firmă fiind de 66.454.374,17 lei (aproximativ 15.218.442 de euro).

Adrian Piteiu a deţinut succesiv, în perioada 18 martie 2005 - 19 ianuarie 2009, în cadrul SNGN Romgaz SA Mediaş, funcţiile de director general adjunct (începând cu data de 18 martie 2005), director la Direcţia Explorare (începând din 15 iunie 2007) şi director general (începând din 19 ianuarie 2009). Totodată, Piteiu a deţinut şi funcţia de administrator în cadrul societăţii APROV SA Mediaş, în perioada 07 noiembrie 2001 - 25 mai 2005, a precizat ANI.

ANI a sesizat Parchetul cu privire la posibila săvârşire de către Marcel Adrian Piteiu a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunilor asimilate celor de corupţie.

Potrivit Codului Penal, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

Marcel Adrian Piteiu a fost informat, la 1 februarie 2012, despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. La data de 8 mai 2012, Piteiu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.








×
Subiecte în articol: Romgaz conflict de interese beneficii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close