Antena 3 CNN Actualitate Anul Nou vine cu restructurări în Ministerul Transporturilor. Spitalele CFR, în subordinea CNAS sau a autorităţilor locale

Anul Nou vine cu restructurări în Ministerul Transporturilor. Spitalele CFR, în subordinea CNAS sau a autorităţilor locale

Anul Nou vine cu restructurări în Ministerul Transporturilor. Spitalele CFR, în subordinea CNAS sau a autorităţilor locale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Dec 2012   •   08:45

Membrii Guvernului Ponta au planuri clare pentru anul viitor. Pentru angajaţii de la Ministerul Transporturilor se anunţă zile grele. Relu Fenechiu a anunţat că după Anul Nou este posibil să restructureze cele 32 de regii pe care le are în subordine.

Pe de altă parte, şefii din Sănătate speră să-şi dezvolte activitatea în domeniul urgenţelor. Centrele SMURD vor achiziţiona cel puţin două elicoptere performante în 2013.

Până la sfârşitul lui 2013, ar trebui să fie funcţionale opt baze aeriene de Salvare, de unde să se poată interveni în toate zonele ţării.

Secretarul de stat, Raed Arafat, doreşte să fie acoperită cât mai rapid zona Constanta - Galaţi şi serviciile de urgenţă din cele două oraşe să fie dotate cu elicoptere dotate performant.

Şi ministrul transporturilor, Relu Fenechiu vrea să rezolve probleme legate de Casa de sănătate ce aparţine de instituţia pe care o conduce. 

"Nu a putut nimeni sa-mi explice de ce Ministerul are nevoie de o Casă de Sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să o transferam la Casa Naţionala de Sănătate, iar toate spitalele CFR să le transferam către consiliile judeţene, primarii sau către Ministerul Sănătăţii. S-ar putea sa fie două exceptii pentru spitalele din Bucureşti", a spus Relu Fenechiu.

Pe de alt parte, Relu Fenechiu spune că Ministerul Transporturilor are o organigramă prea sufoasă şi spune că va face restructurări, dacă va fi cazul.

Fenechiu a adugat că a descoperit mari deficienţe în ministerul Transporturilor, mai ales în ceea ce priveşte controlului şi fondurile europene.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close