Antena 3 CNN Actualitate Anunț important pentru părinți. Nu sunteți obligați să faceți asta!

Anunț important pentru părinți. Nu sunteți obligați să faceți asta!

Anunț important pentru părinți. Nu sunteți obligați să faceți asta!
29 Iul 2015   •   22:55

Sute de mii de părinţi îşi duc copiii să facă diverse analize medicale înainte de a-i înscrie la creşă ori la grădiniţă, deşi acestea nu sunt cerute de lege. Şi fiecare plăteşte cabinetelor medicale câteva zeci de lei, potrivit TVR.

Aceste analize nu sunt obligatorii, subliniază şi ministerul Sănătăţii, după ce mulţi părinţi s-au plâns că sunt obligaţi să le facă. Reprezentanţii ministerului Sănătăţii spun că au elaborat un ordin care să regleze situaţia şi să nu îi mai trimită pe copii să facă analize inutile.

În multe grădiniţe şi creşe din ţară, înscrierea copiilor necesită un adevărat dosar medical. De exemplu, la grădiniţa 206 din Bucureşti, părinţii trebuie să aducă, pe lângă fişa de vaccinări, şi avizul pentru intrare în colectivitate de la medicul de familie, un set de analize suplimentare.

Legea nu cere, însă, acest lucru. Inspectoratul Şcolar cunoaştea situaţia, însă nu vrea să comenteze. În plus, analizele suplimentare nu sunt decontate de Casa de Asigurari, aşa că părinţii le plătesc din buzunarul lor. Tot "pachetul" costă peste 100 de lei.

Ca să nu mai fie probleme, oficialii din ministerele Sănătăţii şi Educaţiei au elaborat un ordin prin care se explică foarte clar că aceste analize NU sunt obligatorii la înscrierea în grădiniţe sau creşe. Cine nu va respecta ordinul va fi sancţionat.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close