Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: Brânza cu E-coli, scoasă de pe piață. Verificăm și alte produse

Ministrul Agriculturii: Brânza cu E-coli, scoasă de pe piață. Verificăm și alte produse

Ministrul Agriculturii: Brânza cu E-coli, scoasă de pe piață. Verificăm și alte produse
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2016   •   10:25

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că autoritățile verifică și alte produse suspectate de contaminare cu E-coli, după ce ANSVSA a precizat luni că a depistat bacteria periculoasă în produse lactate din Argeș din Dolj. Este vorba despre produse tradiționale, precum brânza proaspătă de vaci, comercializate în magazine. Aceeași bacterie a fost descoperită și la o găină dintr-o gospodărie din Bacău.

„A fost vorba despre 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci de la firma respectivă. Nu pot afirma că toate produsele sunt (contaminate), pentru că singurul produs din lapte crud este brânza de vaci proaspătă”, a anunțat, marți, ministrul.

Întrebat dacă se verifică și alte produse în afară de brânza respectivă, ministrul a spus: „Se verifică și alte produse, dar în principiu, acolo unde a fost maturare, unde a fost saramură, nu e problemă. Doar unde se folosește lapte nepasteurizat”.

Analizele au fost efectuate în cadrul investigației pentru descoperirea sursei îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

×
Subiecte în articol: e-coli ministrul Agriculturii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close