Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de Vasile Dîncu. Îi privește pe toți tinerii

Anunțul făcut de Vasile Dîncu. Îi privește pe toți tinerii

Anunțul făcut de Vasile Dîncu. Îi privește pe toți tinerii
Sursa foto: Foto: gov.ro
25 Oct 2016   •   10:57

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marţi, la Carei, că locuinţele ANL pentru tineri nu se mai vând, statul având nevoie de o rezervă de locuinţe sociale şi pentru urgenţe. 

"ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuinţe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuinţele şi după aceea cu banii rezultaţi construim altele, nu a funcţionat. În momentul în care banii ajung la buget nu ţi-i mai dă nimeni înapoi", a declarat Dîncu. 

El a explicat, pentru AGERPRES, că trebuie să existe în fiecare oraş o rezervă de locuinţe pentru urgenţe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistriţa, când au trebuit mutate 50 de familii. 

"La Bistriţa, săptămâna trecută a explodat un bloc, a trebuit să mutăm 50 de familii dintr-o dată. Noroc că erau locuinţele ANL. Pentru asta trebuie să dăm ordonanţă, în mod temporar să schimbăm destinaţia acestor locuinţe. Nu este normal ca un oraş chiar de nivelul Careiului să nu aibă un fond de 100 sau 200 de apartamente care tot timpul să poată fi pregătite pentru cazuri sociale, pentru situaţii de urgenţă", a declarat Dîncu. 

El consideră că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la nişte locuinţe temporare, de unde să se mute peste o perioadă. 

"Vom stimula în continuare şi ajutorul pentru tineri, pentru prima casă. Tot timpul vin generaţii de tineri care au nevoie de asta, oamenii după ce îşi cresc veniturile se pot muta din aceste locuinţe, au posibilitatea să îşi ia un credit, să îşi construiască locuinţa proprietate personală aşa cum şi-o doresc, creşte familia, nu mai poţi să stai cu doi sau trei copii într-un apartament de două camere", a spus Dîncu. 

Noua lege a locuinţelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare. 

"Sunt în dezbatere publică o strategie a locuirii şi ceea ce înseamnă o lege a locuinţei care se va termina şi o vom promova în această toamnă. Sigur va ajunge în Parlament, în înţelepciunea lui Parlamentul va stabili ce este mai bine, dar în principal în România, în acest moment, avem în jur de şapte milioane de familii şi opt milioane şi ceva de locuinţe. În schimb în proprietatea publică, fie a statului fie a comunităţilor, avem doar 2% din fondul de locuire, ceea ce nu este normal. În caz de calamităţi, alte lucruri care se pot întâmpla, trebuie să existe locuinţe de necesitate, locuinţe pentru noile generaţii", a precizat vicepremierul. 

Dîncu a adăugat că trebuie construite mai multe locuinţe ANL, fie în parteneriat cu primăriile sau chiar în parteneriat public privat. 

Vicepremierul Vasile Dîncu a vizitat, marţi, un nou cartier ANL din Carei, format din 58 de locuinţe, din care 55 de apartamente cu două camere şi trei garsoniere.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu anl
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close