Antena 3 CNN Actualitate Apare o nouă stațiune montană în România

Apare o nouă stațiune montană în România

Apare o nouă stațiune montană în România
Sursa foto: foto: colibita-triscas.ro
08 Feb 2016   •   09:25

Autoritatile bistritene asteapta aprobari pentru declararea Colibitei drept statiune de interes local, aceasta fiind una din cele doua zone ale tarii cu cel mai pur aer, unde insa locurile de cazare sunt putine fata de numarul turistilor care ar vrea sa isi petreaca la munte cateva zile la relaxare.

Situata la o altitudine de 900 de metri, localitatea Colibita este poarta de intrare in Muntii Calimani. Din 1923, Colibita a functionat ca statiune balneo-climaterica pana in 1975, insa apoi constructiile s-au degradat. In 1980, intreaga asezare, inclusiv statiunea, au disparut cu totul, aici fiind amenajat un lac de acumulare, iar satul a fost stramutat.

Totusi, numarul mare de turisti si frumusetea zonei au determinat autoritatile sa se implice pentru reatestarea statiunii Colibita, conform actualelor legi. Acum, Colibita poate fi declarata doar statiune turistica de interes local, doarece nu indeplineste cerintele unei statiuni de interes national. Pana in urma cu zece ani, la Colibita erau doar vreo 50 de case ale localnicilor stramutati., insa in ultimii zece ani zona s-a dezvoltat si au fost construite aproximativ 400 de case de vacanta, vile si pensiuni. Acum, turismul este in plina ascensiune, fiind amenajat pe malul lacului un complex turistic privat, unde o noapte de cazare costa circa 70 de lei, in timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costa circa 450 de lei.

Numarul locurilor de cazare este insa foarte mic fata de cerere, deoarece, potrivit autoritatilor, tot mai multi turisti ar dori sa petreaca la munte cateva zile de relaxare. Zona ofera numeroase posibilitati de destindere pentru iubitorii muntelui: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula situat in Pasul Tihuta - 1100 metri alitudine), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit, plimbari cu sania, dar si plimbari cu barca pe lac,

×
Subiecte în articol: statiune
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close