Antena 3 CNN Actualitate Apelul lui Firea către Guvern

Apelul lui Firea către Guvern

Apelul lui Firea către Guvern
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    27 Iul 2016   •   20:32

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, face apel la Guvern să actualizeze comisia interministerială care conţine reprezentanţii tuturor entităţilor implicate în organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020. 

"Cât priveşte pregătirea campionatului, vreau să vă spun că, în ceea ce priveşte Primăria Generală a Capitalei, noi ne vom respecta toate termenele şi voi avea în perioada următoare mai multe întâlniri cu reprezentanţii forurilor europene pentru a garanta că toate obiectivele asumate de Primăria Capitalei vor fi îndeplinite. În schimb, fac un apel colegial la Guvern să adapteze şi updateze comisia interministerială care conţine reprezentanţii tuturor entităţilor, ministerelor, structurilor, care sunt implicate în organizarea acestui campionat, pentru că este un obiectiv naţional, nu este doar al Bucureştiului. În fosta guvernare ştim că acest comitet lucra chiar în subordinea unuia dintre vicepremieri, dar după ce Guvernul Ponta nu a mai fost la Palatul Victoria această structură interministerială nu a mai fost actualizată. Practic în acest moment - aşa mi s-a transmis chiar de către reprezentanţii sportului, federaţii şi autorităţi - nu există această structură care să se ocupe de organizarea campionatului", a spus Firea, la PMB. 

Potrivit lui Firea, Bucureştiul merită acest eveniment şi trebuie să dovedească faptul că poate să îl organizeze în condiţii optime, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura, transportul, pregătirea bazelor, inclusiv Arena Naţională. 

''Şi când am spus infrastructură m-am referit şi la cea sportivă, dacă mai trebuie să facem anumite investiţii în parteneriat Guvern-Primăria Generală eu, personal, sunt deschisă să contribuim cu toate sumele necesare şi cu toate hotărârile pe care ar trebui să le luăm în Consiliul General pentru a nu frâna, ci a debloca acest obiectiv atât de important pentru România", a adăugat edilul general al Capitalei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea guvern apel
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close