Antena 3 CNN Actualitate Arestări, după un protest la aeroport

Arestări, după un protest la aeroport

Arestări, după un protest la aeroport
26 Noi 2015   •   15:51

Manifestanți ecologiști care se opun construirii unei a treia piste la Heathrow perturbau joi accesul rutier în aeroportul londonez, cel mai mare din Europa după numărul de pasageri, au indicat gestionarul platformei și poliția, care a arestat mai multe persoane, relatează AFP.

''O manifestație are loc într-un tunel care deservește aeroportul și acțiunea afectează în prezent traficul în jurul terminalului central și al terminalelor 2 și 3'', a indicat un purtător de cuvânt al aeroportului.

''Poliția este la fața locului, iar noi îi sfătuim pe pasageri să-și rezerve mai mult timp pentru a merge astăzi la aeroport'', a adăugat el.

Gestionarul aeroportului a luat măsuri pentru a le permite automobiliștilor să-i evite pe manifestanți și îi sfătuiește, de asemenea, pe pasageri să se îndrepte către terminalele 4 și 5, al căror acces nu este blocat.

Poliția a indicat la rândul său că a arestat cinci persoane și a confiscat trei vehicule utilizate de către manifestanți pentru a bloca circulația.

Manifestanții vor să protesteze față de o posibilă construire a unei a treia piste la Heathrow, o soluție preconizată în vară de comisia însărcinată să facă o proiecție de viitor asupra aeroporturilor londoneze.

''Guvernul trebuie să aleagă: construirea de noi piste sau încetarea haosului climatic'', a declarat un purtător de cuvânt al asociației "Plan stupid", care se opune dezvoltării transportului aerian.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close