Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopul Teodosie, trimis în judecată într-un dosar

Arhiepiscopul Teodosie, trimis în judecată într-un dosar

Arhiepiscopul Teodosie, trimis în judecată într-un dosar
09 Mar 2018   •   15:27

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Preasfințitul este acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată.

În acelați dosar, au fost trimiș în judecată Neculai Poalelungi, angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual, favorizarea făptuitorului și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată, și Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit DNA, „la data de 03 februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, și alte persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei.

În acest context, la data de 10 octombrie 2017, în încercarea de a-și crea o situație favorabilă în cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penală menționată mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA – Serviciul teritorial Constanța un denunț prin care acuza un număr de trei persoane fizice (două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) și două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016.

×
Subiecte în articol: judecata dosar
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close