Antena 3 CNN Actualitate Cel mai periculos asasin din România, condamnat la 21 de ani de închisoare

Cel mai periculos asasin din România, condamnat la 21 de ani de închisoare

Cel mai periculos asasin din România, condamnat la 21 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Iun 2016   •   15:17

Vitalie Proca a fost găsit vinovat şi condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare, pentru atentatul din 2012 din Vitan, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca a deschis focul cu un automat Kalaşnikov, pe o stradă din cartierul bucureştean Vitan.

Ţinta ar fi trebuit să fie interlopul Puiu Mironescu, însă asasinul plătit confundă maşina acestuia cu a unui tânăr de 26 de ani, care e nimerit de mai multe gloanţe în piept şi în cap.

Asasinul ar fi fost plătit să-l ucidă pe Puiu Mironescu de rivalii interlopului, fraţii Mararu din Neamţ. Anchetatorii au avut de furcă din cauza erorii ucigaşului.

Vitalie Proca nu era la primul atentat. Cu șase luni înaintea atacului din Bucuresti, cetăţeanul moldovean a tras opt focuri de armă la Londra, spre omul de afaceri rus Gherman Gorbunţov.

Moldoveanul a fost prins la Moscova şi extrădat în noiembrie 2013, la aproape un an de la atentat. Vitalie Proca a mai fost condamnat până acum de două ori la închisoare, tot pentru omor.

Fraţii Mararu, cei care l-au plătit pe Proca pentru a-l asasina pe Mironescu, sunt şi ei după gratii, acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat.

 

×
Subiecte în articol: asasin asasinat atentat Curtea de Apel
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close