Antena 3 CNN Actualitate Atac armat într-o şcoală din Colorado. Un licean şi-a rănit doi colegi, după care s-a sinucis

Atac armat într-o şcoală din Colorado. Un licean şi-a rănit doi colegi, după care s-a sinucis

Atac armat într-o şcoală din Colorado. Un licean şi-a rănit doi colegi, după care s-a sinucis
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
13 Dec 2013   •   23:40

Un elev al unui liceu din Colorado, SUA, a deschis focul vineri în şcoala sa, rănind doi colegi înainte de a se sinucide, au anunţat autorităţile, informează AFP.

"Suspectul a fost găsit în interiorul şcolii şi era mort în urma sinuciderii prin împuşcare", a declarat Grayson Robinson, şeriful comitetului Arapahoe.
   
Atacatorul, care era elev al liceului Arapahoe din Centennial în suburbia de sud a oraşului Denver, îl viza aparent pe un anumit profesor al instituţiei, conform şerifului
   
"Elevul căuta specific un anumit profesor (...), acest profesor a fost informat de situaţie şi a părăsit rapid liceul", a precizat Robinson.
   
Un elev a fost împuşcat şi transportat la un spital "în stare gravă", a precizat acesta. Un al doilea a fost găsit în timp ce poliţia verifica perimetrul. "El a suferit o rană uşoară şi superficială, nu suntem siguri dacă a fost provocată prin împuşcare".
 
Imaginile transmise de televiziunile locale arătau grupurile de elevi evacuând clădirea cu calm şi aliniându-se în curtea liceului, acoperită de zăpadă.
   
Centennial este situat la câţiva kilometri de Aurora, unde a avut loc un atact armat într-un cinema în timpul unei proiecţii a filmului "Batman", care s-a soldat cu 12 morţi în 2012.
   
Oraşul este foarte aproape de liceul din Columbine, unde 13 tineri au fost ucişi de către doi elevi în 1999.
   
Atacul armat survine de asemenea în preajma primei aniversări a atacului din Newtown (Connecticut, est) care s-a soldat cu 26 de morţi, dintre care 20 de copii, la o şcoală primară.
 

×
Subiecte în articol: Colorado
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close