Antena 3 CNN Actualitate Atentat kamikaze dejucat la Baku, în apropierea unui centru comercial

Atentat kamikaze dejucat la Baku, în apropierea unui centru comercial

Atentat kamikaze dejucat la Baku, în apropierea unui centru comercial
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Dec 2016   •   18:55

Un individ aflat pe punctul să comită un atac terorist în cel mai mare centru comercial din Baku a fost ucis sâmbătă de forţele de ordine azere, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Bărbatul, identificat de poliţie drept Jami Emin, în vârstă de 38 de ani, a fost ucis în afara centrului comercial Bima din Baku în timp ce încerca să detoneze o centură explozivă în momentul în care poliţiştii voiau să-l aresteze, a anunţat într-un comunicat Agenţia de securitate naţională.

"Serviciile de securitate au primit informaţii cu privire la faptul că bărbatul era pe cale să organizeze acte teroriste în Azerbaidjan", a adăugat sursa citată.

Jami Emin era deja cunoscut serviciilor de securitate. El ispăşise o pedeapsă de nouă ani de închisoare, după ce fusese găsit vinovat de "participare la un complot terorist în 2007". În 2007, serviciile de securitate din această ţară din Caucazul de sud anunţaseră arestarea a 20 de persoane care aparţineau unei grupări armate afiliate Al Qaida, printre care şi pe Jami Emin. Gruparea pregătea atentate împotriva ambasadelor SUA şi a Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: atac terorist Baku Azerbaidjan
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close