Antena 3 CNN Actualitate Atentat sinucigaş într-o cafenea din Irak: cel puțin șapte oameni au fost uciși

Atentat sinucigaş într-o cafenea din Irak: cel puțin șapte oameni au fost uciși

Atentat sinucigaş într-o cafenea din Irak: cel puțin șapte oameni au fost uciși
Sursa foto: Foto: AGerpres:EPA
29 Mai 2016   •   23:50

Un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer duminică printre tineri irakieni adunaţi într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigând cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia, potrivit Agerpres.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a cucerit în 2014 teritorii largi în Irak dar nu mai are poziţii fixe în provincia Diyala unde este situat Mouqdadiya, a revendicat atacul.

"Este un loc unde se adună tineretul. Sunt şapte morţi şi 22 de răniţi", a declarat pentru AFP colonelul de poliţie al oraşului.

Un responsabil al spitalului din Mouqdadiya, la 80 km nord-est de capitală, a confirmat acest bilanţ.

Abu Ifan al-Moslawi... şi-a detonat centura explozivă", subliniază SI într-un comunicat online, afirmând că explozia a făcut 30 de morţi şi răniţi.

Atentatul a avut loc în ciuda prezenţei la toate barajele de poliţie din oraş a fotografiei acestui kamikaze şi în timp ce mama sa a alertat serviciile de securitate, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Diyala este o provincie foarte diversă din punct de vedere etnic şi religios şi guvernul a declarat-o liberă de orice prezenţă jihadistă în ianuarie 2015, dar atentatele sinucigaşe şi cu maşină-capcană nu s-au oprit.

SI a revendicat la 13 mai un atentat ce a costat viaţa a 16 persoane într-o cafenea din oraşul Balad unde erau adunaţi suporterii clubului de fotbal spaniol Real Madrid.AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu)

×
Subiecte în articol: Irak atentat sinucigas statul islamic ISIS
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close