Antena 3 CNN Actualitate Autostradă cu pipeta. Românii au bătut recordul la "cel mai scurt tronson de autostradă" inaugurat

Autostradă cu pipeta. Românii au bătut recordul la "cel mai scurt tronson de autostradă" inaugurat

Autostradă cu pipeta. Românii au bătut recordul la "cel mai scurt tronson de autostradă" inaugurat
de O.P.    |    23 Oct 2012   •   11:01

Cel mai scurt tronson de autostradă din România a fost inaugurat în această dimineaţă. Este vorba despre primul lot al autostrăzii Timişoara-Lugoj care are în total 9,5 kilometri.

Compania Naţională de Autostrăzi  şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că în data de 23 octombrie 2012, ora 10:00 va avea loc deschiderea traficului pe Tronsonul de autostradă Timişoara - Lugoj, lot 1, km 44+500 - km 54+000.

Lucrările de construcţie pentru tronsonul de autostradă Timişoara - Lugoj au fost executate de Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - Carena SpA Impresa di Construzioni.
Valoarea contractului este de 210 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul face parte din programul finanţat din fonduri comunitare POS-T, Fonduri de Coeziune – 85% şi 15% de la bugetul de stat.

Autostrada Timişoara-Lugoj are o lungime de peste 32 de kilometri, continuă autostrada Arad-Timişoara şi cuprinde două loturi - varianta ocolitoare Timişoara - 9,5 kilometri şi Timişoara-Lugoj - 25,6 kilometri.

Tronsonul de autostradă inaugurat astăzi începe de la Nord de localitatea Giarmata, la circa un kilometru de aceasta şi se orientează către Sud-Est, ocolind Giarmata prin Est, după care traseul merge pe la Nord de DN 6 şi se termină la Nord de kilometrul 54+000, unde se asigură schimbul de trafic cu DN6.








×
Subiecte în articol: autostrada autostrada
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close