Antena 3 CNN Actualitate Documentele pe care Augustin Lazăr încearcă să le țină secrete

Documentele pe care Augustin Lazăr încearcă să le țină secrete

Documentele pe care Augustin Lazăr încearcă să le țină secrete
09 Noi 2018   •   22:53

Oana Zamfir a prezentat, în exclusivitate la Antena 3, documentele pe care Augustin Lazăr a încercat să le țină secrete. Este vorba despre acțiunea prin care procurorul general al României cere Curții de Apel Alba suspendarea revocării sale din funcție.

”Conform deciziei nr. 358/2018, competența Președintelui României privește exclusiv verificarea unor aspecte ce vizeză legalitatea exeternă; în mod tradițional, aceasta se referă la competență, vicii de procedurp și vicii de formă. Consecutiv, și controlul judecătoresc din partea instanțelor de contencios administrativ asupra unui eventual refuz al Președintelui României de a emite decretul de revocare din funcția de conducere este limitat la aceleași aspecte.

Pe de altă parte, se observă că, prin această decizie, Curtea Constituțională a afirmat lipsa competenței sale în ceea ce privește efectuarea unui control de legalitate intrinsecă a propunerii de revocare sub aspecte ce vizează conținutul, motivle și scopul emiterii acesteia.”, se arată în document.

×
Subiecte în articol: document Lazar secret
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close