Antena 3 CNN Actualitate Avere uriaşă a unei foste agente SRI. Este incredibil cum îşi justifică avutul

Avere uriaşă a unei foste agente SRI. Este incredibil cum îşi justifică avutul

Avere uriaşă a unei foste agente SRI. Este incredibil cum îşi justifică avutul
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Aug 2016   •   16:54

O fostă agentă în SRI, care acum e judecătoare în Arad, este cel mai bogat dintre candidaţii care aspiră la un loc în Consiliul Superior al Magistraturii.

Lavinia Nicoleta Coţofană are, potrivit declaraţiei de avere, bijuterii de peste 240 de mii de euro, 12 terenuri agricole şi intravilane, două case, două apartamente, două spaţii comerciale şi două garsoniere. Averea impresionantă este numai a ei, nu şi a soţului, care e condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Lavinia Nicoleta Coţofană este unul dintre cei 29 de judecători care şi-au depus candiatura pentru posturile scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii. A fost ofiţer SRI între anii 2002-2014, perioadă în care a şi achiziţionat dealtfel majoritatea terenurilor, clădirilor şi bijuteriilor care apar în declaraţia sa de avere. După iesirea din SRI, a absolvit Facultatea de Drept, apoi Institutul National al Magistraturii, iar la începutul acestui an a fost numită de preşedintele Klaus Iohannis judecător la Arad.

Potrivit declaraţiei de avere are bijuterii de platină, cu diamante şi pietre pretioase, dar şi ceasuri scumpe, în valoare de 248.000 de euro. Numai unul dintre inelele cu diamant valorează 70.000 de euro. De asemenea, în declaratie apar, printre altele, două maşini, conturi bancare de sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, dar şi case, terenuri şi spaţii comerciale.

Tânăra judecătoare este mândră de ce are şi de cum a dobândit totul. "Averea mea e dobandită legal. Femeile frumoase şi inteligente primesc şi cadouri. Mi-au facut cadouri bărbaţii, apoi soţul meu. Eu nu cred că un judecator bun trebuie să fie sărac. Eu am moştenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofiţer SRI”, a declarat judecatoarea.

Toată această avere fabuloasă nu este în comun cu soţul, a precizat judecătoarea. Acesta este la a patra căsătorie şi a avut mai multe partaje, aşa ca bunurile din declaraţia de avere sunt numai ale ei. Soţul ei, avocatul Gheorghe Coţofană, a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu un prejudiciu estimat de peste 100.000 euro. Soţul deţine la rândul său trei arme şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close