Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul lui Raed Arafat: 26 de oameni au murit înecaţi în mare. Din bun simţ ar trebui să asculţi salvamarul

Avertismentul lui Raed Arafat: 26 de oameni au murit înecaţi în mare. Din bun simţ ar trebui să asculţi salvamarul

Avertismentul lui Raed Arafat: 26 de oameni au murit înecaţi în mare. Din bun simţ ar trebui să asculţi salvamarul
20 Aug 2017   •   17:24

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică, la Constanţa, că bunul simţ ar trebui să fie suficient atunci când salvamarul le spune turiştilor să nu intre în apă, iar atunci când o fac, în ciuda avertismentului, au „o problemă”.

„Bunul simţ ar trebui să fie suficient, să asculţi ce îţi spune salvamarul. Îmi pare rău să o spun aşa, dar când îţi spune salvamarul <> şi tu intri înseamnă că ai o problemă. Este ca şi când ţi s-ar spune <> şi tu nu o porţi şi faci un accident, apoi te miri că eşti făcut praf, deşi dacă purtai centura poate ieşeai pe picioarele tale de la accident. Este acelaşi lucru şi pe mare. Când salvamarul îţi spune <> şi tu intri în apă o faci pe proprie răspundere. Implementarea unor sancţiuni este o chestie care se analizează mai ales după ce am văzut şi anul acesta", a declarat Raed Arafat.

În acest sezon la mallul Mării Negre, salvamarii au avut peste 900 de intervenţii. Au fost, de asemenea, 26 de cazuri de înec neresuscitabil pe plajele de pe litoralul românesc.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat avertisment mare inecati
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close