Antena 3 CNN Actualitate Avertisment privind ţigările electronice. ''Nu le mai folosiţi pentru că...''

Avertisment privind ţigările electronice. ''Nu le mai folosiţi pentru că...''

Avertisment privind ţigările electronice. ''Nu le mai folosiţi pentru că...''
Sursa foto: foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   23:17

Tigarile electronice afecteaza vasele de sange ale inimii intr-un mod similar cu tigarile normale, spun expertii cardiologi.
Desi tigarile electronice ar trebui sa fie doar un substitutuent al tigarilor care nu prezinta riscuri, cercetatorii au tras un semnal de alarma, spunand ca fumatul tigarilor electroniceeste mult mai periculos decat realizeaza oamenii, relateaza The Independent, citat de stirileprotv.ro.

“Ca sa fiu sincer, studiile au aratat ca tigarile electronice prezinta riscuri. Intrebarea care se pune fiind cat de grave sunt acestea”, a explicat profesorul Robert West, cardiolog.

Cercetatorii spun ca o sesiune de "vapat" are un impact similar asupra inimii fumatorului, mai precis a aortei, la fel ca o tigara cu tutun.

Cercetatorul Charalambos Viachopoulos: ”Am masurat rigiditatea aortei. Daca aorta e rigida, atunci, iti multiplici riscul de a muri, fie din cauza bolilor inimii, fie din din alte cause. Tigarile electronice sunt mai putin daunatoare decat tigarile traditionale, dar asta in nu inseamna ca nu sunt daunatoare. S-ar putea sa provoace probleme inimii pe termen lung. Sunt de departe mult mai periculoase decat cred oamenii. Nu le-as recomanda ca fiind o metoda eficienta pentru a te lasa de fumat. Cred ca Marea Britanie s-a grabit cand a adoptat metoda asta”.

Inca din Ianuarie, tigarile electronice au fost prescrise pacientilor pentru a se lasa de fumat.

Public Health England a subliniat, intr-un raport in 2015, ca tigarile electronice sunt cu 95% mai sanatoase decat tigarile normale.

×
Subiecte în articol: tigara electronica
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close