Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul Ministrului Apărării: Planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine

Avertismentul Ministrului Apărării: Planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine

Avertismentul Ministrului Apărării: Planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine
11 Aug 2018   •   14:53

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, crede că există încercări de repetare a violenţelor de la protestul din Piaţa Victoriei şi face apel către cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de astfel de acţiuni. 

"Fac un apel către toţi cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de actele de violenţă şi de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenţia forţelor de ordine. Deja se încearcă repetarea violenţelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe reţelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explică şi de ce nu există un organizator oficial al acestui protest", a scris Fifor, pe Facebook. 

În opinia sa, PNL şi USR încearcă să deturneze un protest iniţiat de reprezentanţi ai diasporei, iar jandarmii au fost provocaţi de "anumite grupuri". 

"Lideri politici ai partidelor de opoziţie au înţeles să transforme dreptul unor persoane de a-şi exprima opiniile într-o acţiune de campanie electorală şi de răsturnare a unui Guvern ales democratic. Faptul că, încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine. Grupuri bine organizate i-au provocat în permanenţă pe jandarmi, i-au atacat cu sticle şi pietre, cu garduri şi bucăţi de asfalt", a mai scris ministrul Apărării. 

El consideră că jandarmii au acţionat "corect şi în baza legislaţiei în vigoare" pentru restabilirea ordinii publice, criticile care le sunt aduse nefiind justificate. 

"Este regretabilă poziţia exprimată public de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la modul de acţiune al Jandarmeriei, într-un moment în care doi oameni în uniformă se zbăteau între viaţă şi moarte în spital, internaţi după ce au căzut victime huliganilor. Este nevoie urgent de o anchetă care să clarifice cine a organizat acest protest şi în ce scop! Toate instituţiile statului trebuie să se implice acum astfel încât cei responsabili să plătească pentru aceste acţiuni antidemocratice", a transmis Mihai Fifor.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close