Antena 3 CNN Actualitate O sută de avertizări meteo în ultimele 48 de ore. Ploile fac din nou prăpăd în țară. Vezi anunțul făcut de MAI

O sută de avertizări meteo în ultimele 48 de ore. Ploile fac din nou prăpăd în țară. Vezi anunțul făcut de MAI

O sută de avertizări meteo în ultimele 48 de ore. Ploile fac din nou prăpăd în țară. Vezi anunțul făcut de MAI
de S.T.    |    29 Iun 2016   •   15:22

În ultimele 48 de ore în ţară au fost emise peste 100 de avertizări/atenţionări meteorologice şi hidrologice, pentru limitarea efectelor fiind trimişi în teren peste 3.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, anunţă, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

„Pentru prevenirea situațiilor de urgență, în această perioadă s-a ridicat capacitatea operațională a unităților de pompieri din județele vizate de atenționări și s-au trimis efective suplimentare în zonele afectate de inundații, prin manevre de forțe realizate la ordinul ministrului Petre Tobă, din județele fără probleme către județele Caraș Severin, Timiș, Bacău și Neamț.

În județul Caraș Severin au fost dislocați suplimentar 50 de pompieri din Dolj, București și Mehedinți cu 12 mijloace de intervenție, în județul Timiș pompieri din Hunedoara, Bihor și Arad cu 16 motopompe și autocamioane, în județul Bacău 33 de pompieri cu 23 de mijloace de intervenție din Călărași, Covasna, Prahova, Harghita, Ialomița și de la unitatea Ciolpani, iar în județul Neamț 20 de pompieri cu 7 motopompe și camioane din Cluj și Mureș”, se arată într-un comunicat al MAI.

Reprezentanţii Ministerului de Interne susţin că la acest moment toate persoanele evacuate marţi din cauza inundaţiilor s-au întors la locuinţele lor.

„În judeţele aflate încă sub avertizări hidrologice rămân activate grupele operative ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea forţele detaşate în cursul zilei de ieri în judeţele afectate de inundaţii rămân în teren până la normalizarea situaţiei”, se notează în comunicat.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close