Antena 3 CNN Actualitate Avioane de bombardament americane au ajuns în Europa. Care este misiunea lor

Avioane de bombardament americane au ajuns în Europa. Care este misiunea lor

Avioane de bombardament americane au ajuns în Europa. Care este misiunea lor
22 Sep 2015   •   18:09

Statele Unite au trimis în Europa mai multe avioane de bombardament şi câteva sute de militari. Aparatele A10 vor sta pe continent câteva luni şi vor participa la exerciţii comune cu aliaţii din NATO. Este cea de-a doua misiune de anul acesta a unor astfel de aparate şi vrea să descurajeze agresivitatea Rusiei în regiune, potrivit Ştirile TVR.

SUA au trimis în Europa 12 avioane A 10 şi 300 de militari. În următoarele luni, avioanele vor staţiona în bazele mai multor aliaţi şi vor participa la diverse exerciţii ale NATO.

A 10 este un avion performant de atac la sol şi oferă sprijin aerian prin atacarea blindatelor sau a altor ţinte. Are un tun de 30 de mm şi poate fi înarmat cu până la 8 rachete aer-sol sau aer-aer. Intrat în dotarea armatei americane acum aproape 40 de ani, avionul a fost produs în peste 700 de exemplare şi este folosit cu succes şi astăzi.

Este cea de-a doua misiune cu astfel de avioane in Europa. La începutul anului, în februarie, SUA au trimis în Europa 12 aparate A10 care au rămas pe continent până în august şi au staţionat în mai multe ţări, inclusiv în România.

Statele Unite au trimis in Europa mai multe avioane de bombardament şi câteva sute de militari. Aparatele A10 vor sta pe continent câteva luni şi vor participa la exerciţii comune cu aliaţii din NATO. Este cea de-a doua misiune de anul acesta a unor astfel de aparate şi vrea să descurajeze agresivitatea Rusiei în regiune. - See more at: http://stiri.tvr.ro/sua-au-trimis-in-europa-avioane-a10-si-300-de-militari_65443.html#sthash.leG6bCuB.dpuf

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close