Antena 3 CNN Actualitate Incident aviatic! Avion cu peste 300 de pasageri, evacuat după ce unul dintre motoare a luat foc

Incident aviatic! Avion cu peste 300 de pasageri, evacuat după ce unul dintre motoare a luat foc

Incident aviatic! Avion cu peste 300 de pasageri, evacuat după ce unul dintre motoare a luat foc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Mai 2016   •   09:24

Un avion al companiei sud-coreene Korean Air a fost evacuat vineri dimineaţă pe pista aeroportului Tokyo-Haneda, după ce unul dintre motoare a luat foc, incidentul ducând la suspendarea traficului pe acest aeroport, relatează AFP.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înaintea orei locale 12:40 (03:40 GMT), în momentul în care aparatul Boeing 777-300 al Korean Air se pregătea să decoleze cu destinaţia Seul, au indicat pompierii.

Cei 302 pasageri şi 17 membri de echipaj au fost evacuaţi pe toboganele de salvare, potrivit imaginilor difuzate de NHK. Nicio persoană nu a fost rănită.

Peste 40 de vehicule de intervenţie au sosit la faţa locului, unde echipele de pompieri acţionau pentru a stinge incendiul, declanşat se pare la motorul stâng al aparatului.

Cauza declanşării incendiului nu este cunoscută deocamdată, însă experţii consultaţi de posturile de televiziune au estimat drept foarte probabilă o problemă tehnică.

Trafic suspendat pe aeroportul Tokyo-Haneda

Toate decolările şi aterizările au fost suspendate pe cele patru piste ale aeroportului Tokyo-Haneda, care găzduieşte atât curse interne, cât şi internaţionale, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului de resort.

'Nu ştim când traficul va putea fi reluat şi nu suntem în măsură să spunem câte zboruri vor fi afectate de acest incident', a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Forţele de ordine japoneze se află în stare de alertă maximă în această săptămână în Japonia, din cauza desfăşurării summitului G7 la Ise-Shima, în centrul ţării, şi a vizitei preşedintelui american Barack Obama la Hiroshima în cursul zilei.

×
Subiecte în articol: avion de pasageri incident aviatic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close