Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Bogdan Olteanu: Luni își dă demisia de la BNR. Nu a luat niciun ban, nu sunt probe

Avocatul lui Bogdan Olteanu: Luni își dă demisia de la BNR. Nu a luat niciun ban, nu sunt probe

Avocatul lui Bogdan Olteanu: Luni își dă demisia de la BNR. Nu a luat niciun ban, nu sunt probe
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Iul 2016   •   18:08

Avocatul lui Bogdan Olteanu a spus, vineri, că viceguvernatorul Băncii Naţionale a României va demisiona luni din această funcție, pentru că nu dorește să păteze imaginea instituției.

”Luni își va da demisia din funcția de viceguvernator al BNR, ca să nu fie târâtă instituția într-un scandal mediatic”, a declarat, vineri, avocatul lui Bogdan Olteanu, Constantin Gurghiu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Totodată, avocatul lui Olteanu susține că guvernatorul BNR nu a cerut și nu a primit bani de la SOV.

”Nu a pretins și nu a primit nicio sumă de bani de la Sorin Ovidiu Vîntu”, a mai spus avocatul Constantin Gurghiu.

Întrebat despre întâlnirea dintre ceo doi, avocatul nu a negat.

”Întâlniri cu Sorin Ovidiu Vîntu avea, cum avea și cu alți factori mass-media din acel moment”, a explicat apărătorul lui Olteanu.

Bogdan Olteanu, reţinut în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close