Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului, răspuns pentru cei care-i cer demisia: ”Am convingerea că n-au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate”

Avocatul Poporului, răspuns pentru cei care-i cer demisia: ”Am convingerea că n-au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate”

Avocatul Poporului, răspuns pentru cei care-i cer demisia: ”Am convingerea că n-au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate”
10 Ian 2017   •   12:19

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a afirmat, marți, că persoanele care cer demisia sa ”nu știu despre ce e vorba”, comentând astfel protestele anunțate în mai multe orașe din țară, după ce a contestat la CCR legea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să fie premier.

Nu este admisibil ca cei care conduc cele trei puteri ale statului să îndeplineacă condiţii diferite pentru a putea ocupa respectivele funcţii, a spus Ciorbea. Acesta a trimis la Curtea Constituţională o sesizare în privinţa Legii 90/2001, lege care prevede că pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

"Am convingerea că nicio persoană de bună credința nu ar putea fi deranjată de faptul ca toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții pentru a ocupa funcțiile de demnitate publică. Toți cei care vorbesc și dau lecții de moralitate, am convingerea ca n-au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate", a spus Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea s-a declarat convins că multe persoane sunt deranjate de faptul că a crescut numărul de petiţii, de audienţe şi de rapoarte speciale, de când deţine funcţia de Avocat al Poporului.

"Am făcut foarte multe sesizări din oficiu, anchete, care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce-i deranjează, dar să te ascunzi după o excepţie care vrea acelaşi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat din ţară sau din lume. (...) Eu am solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului, dacă acest principiu va fi îmbrăţişat de către CCR, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislaţie în materie, să o armonizeze şi să creăm un cadru legislativ armonios şi coerent", a explicat Ciorbea.


 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close