Antena 3 CNN Actualitate STS se bâlbâie în cazul bărbatului dispărut în mlaştină

STS se bâlbâie în cazul bărbatului dispărut în mlaştină

STS se bâlbâie în cazul bărbatului dispărut în mlaştină
13 Ian 2016   •   11:48

STS încearcă să iasă basma curată şi în cazul bărbatului de 61 de ani dispărut în mlaştina din Tulcea

 
Angajatul APIA fost găsit de pompieri după 15 ore, în comă. Când au început căutările, poliţiştii spuneau că nu au primit niciun răspuns de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 
 
STS susţine însă că nu poate localiza un telefon decât în timpul unui apel la 112.
 
Această discuţie între un poliţist din echipele de căutare şi reporter i-a deranjat pe cei de la STS, care au au precizat că:
 
”Localizarea unui terminal mobil se poate face numai dacă, din acesta, este apelat numărul unic de urgenţă şi doar pe durata apelului, potrivit legii. Apelarea unui terminal mobil din sistemul 112 pentru localizarea zonei în care află acesta este, tehnic, imposibilă”, spune STS.
 
Fostul şef de la dispeceratul 112, Mihai Untaru, un specialist care cunoaşte sistemele de localizare de care dispun autorităţile, susţine că atât Serviciul de Telecomunicaţii Speciale cât şi SRI au echipamente pentru a găsi un telefon, chiar dacă e închis. Nu există însă cadru legal pentru asta. 
 
Untaru a mai precizat că singura problemă care ar putea îngreuna localizarea unui telefon este tipul acestuia, dacă aparatul are un sistem de operare vechi. 
 

×
Subiecte în articol: STS Tulcea
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close