Antena 3 CNN Actualitate Barack Obama, scrisoare istorică pentru Ileana din Cuba

Barack Obama, scrisoare istorică pentru Ileana din Cuba

Barack Obama, scrisoare istorică pentru Ileana din Cuba
Sursa foto: Foto: Facebook / President Obama
21 Mar 2016   •   12:35

Preşedintele american, Barack Obama, a trimis în Cuba prima scrisoare după 50 de ani de întrerupere a serviciilor poştale.

„Dragă Ileana. Sper ca această scrisoare — care va ajunge la tine prin primul zbor poştal între Statele Unite şi Cuba după mai bine de 50 de ani — să rămână o amintire a unui nou capitol între ţările noastre” — este răspunsul pe care i l-a dat Barack Obama unei cubaneze de 76 de ani, Ileana Yarza, care şi-a împărtăşit preşedintelui de la Casa Albă dorinţa de a-l vedea, relatează lefigaro.fr, citat de Agerpres.

Scrisoarea preşedintelui american, al cărei conţinut a fost făcut public de Casa Albă înainte ca ea să fie pusă într-un plic timbrat, se preconiza să ajungă pe insulă înainte de sosirea lui Barack Obama la Havana, duminică, potrivit executivului american. Cele câteva rânduri au fost trimise miercuri, cu zborul poştal inaugural, după reluarea legăturilor poştale americano-cubaneze.

În scrisoarea sa datată 18 februarie, Ileana Yarza îşi mărturiseşte mulţumirea la aflarea veştii despre vizita preşedintelui Obama în Cuba şi îl invită pe preşedintele american la ea acasă, la o cafea.

„Vă urmăresc cariera politică de la prima campanie electorală”, a scris ea, precizând că s-a bucurat de cele două victorii, din 2008 şi 2012, şi regretând că legea nu permite şi un al treilea mandat.

Serviciile poştale între Statele Unite şi Cuba fuseseră suspendate în 1963, imediat după intrarea în vigoare a embargoului american împotriva Cubei. Americanii au putut trimite totuşi scrisori în Cuba prin intermediul unei terţe ţări, ceea ce prelungea perioada în care destinatarii primeau corespondenţa şi mărea costurile.
 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Cuba scrisoare
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close