Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a lăsat la Zidul Plângerii un bilet cu o dorinţă: Dorinţa din 2009 mi s-a împlinit

Băsescu a lăsat la Zidul Plângerii un bilet cu o dorinţă: Dorinţa din 2009 mi s-a împlinit

Băsescu a lăsat la Zidul Plângerii un bilet cu o dorinţă: Dorinţa din 2009 mi s-a împlinit
20 Ian 2014   •   20:40

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, luni, Mormântul Sfânt şi Zidul Plângerii din Ierusalim, unde a lăsat un bilet cu o dorinţă, el spunând că dorinţa pe care a lăsat-o scrisă în 2009 i s-a îndeplinit, informează MEDIAFAX.

Preşedintele Băsescu a vizitat, în cursul după-amiezii, Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Apoi el s-a deplasat la Zidul Plângerii, unde a depus un bilet, cu o dorinţă.

Întrebat de presă dacă dorinţa pe care o scrisese în biletul pus în 2009 la Zidul Plângerii i s-a îndeplinit, preşedintele a răspuns afirmativ.

Traian Băsescu a vizitat şi în 2009 aşezământul BOR din Ierusalim, Mormântul Sfânt şi Zidul Plângerii, unde a introdus un bileţel pe care a scris o dorinţă.

Zidul Plângerii se află în Vechiul Oraş al Ierusalimului, în partea de vest a Muntelui Templului, fiind un vestigiu al zidului antic care înconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim, şi, după distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului.

Zidul Plângerii este, de secole, un loc de rugăciune şi principalul loc de pelerinaj pentru evrei, cea mai veche menţionare despre ataşamentul evreilor faţă de zid datând din secolul al IV-lea.

Practica de a lăsa rugăciuni scrise în crăpăturile Zidului este foarte cunoscută, mai mult de un milion de mesaje fiind depuse anual. De asemenea, a devenit deja o tradiţie ca demnitarii străini care vizitează Israelul să lase un mesaj.



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close