Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Am curaj să mai intru în mulţime. Dar e mai bine să nu provoc oamenii cu prezenţa mea

Băsescu: Am curaj să mai intru în mulţime. Dar e mai bine să nu provoc oamenii cu prezenţa mea

Băsescu: Am curaj să mai intru în mulţime. Dar e mai bine să nu provoc oamenii cu prezenţa mea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Aug 2011   •   21:12

Preşedintele Traian Băsescu susţine că are curaj să mai „intre“ în mulţime, dar că atâta timp cât este fluierat este mai bine să nu „provoace“ oamenii prin prezenţa sa.

Şeful statului a făcut această declaraţie, în cadrul unui interviu la B1 TV, în replică la afirmaţiile fostului consilier prezidenţial Andrei Pleşu pe această temă, un apel la decenţă.
   
„Curaj am, Slavă Domnului. Dacă se referă la intratul în mulţime, trebuie să vă spun că nu mă feresc de mulţime. Pe de altă parte, atât timp cât ştii reacţia - că fluieră, ce rost are să te duci în mulţime, este ca şi cum ai provoca, ori, în niciun caz, în calitate de preşedinte nu ai dreptul să provoci oamenii. Deci este o chestiune de bun simţ. (...) Mă duc şi în restaurante, mă duc şi în magazine. Însă, trebuie să recunosc că nici nu au mai fost ocazii, în afară de Ziua Unirii de la Iaşi, nu am mai avut ocazia să mă duc undeva. Nu prea mai primesc invitaţii de la primari“, a afirmat şeful statului, la postul B1 TV, întrebat cu privire la recenta declaraţie pe un portal online a fostului consilier prezidenţial, Andrei Pleşu, referitoare la o „formă de curaj“, pe care preşedintele nu o mai are.
   
Preşedintele Băsescu a ţinut să-i adreseze fostului consilier un apel la decenţă.

„Văd că domnul Pleşu a făcut o preocupare, zilnică aproape, legată de mine. N-aş vrea să spun public lucruri care să nu-i placă lui Pleşu, despre cum l-am văzut eu ca şi consilier şi-l invit la decenţă. Este ultimul apel la decenţă pe care-l fac la Andrei Pleşu“, a fost concluzia preşedintelui Băsescu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close