Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, pont pentru Klaus Iohannis privind Serviciile

Băsescu, pont pentru Klaus Iohannis privind Serviciile

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o emisiune TV, că serviciile de informații din România sunt funcționale, dar nu perfecte. 

Băsescu, pont pentru Klaus Iohannis privind Serviciile
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2015   •   00:36

În același timp, el a criticat faptul că Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații Externe ''au control civil foarte redus''.

''Le-am lăsat funcționale, dar nu erau perfecte. Spre exemplu, la serviciile de informații naționale au control civil foarte redus. Asta am spus-o și înainte să îmi termin mandatul. Sunt câteva lucruri care trebuie continuate. Nu am avut forță în ultimii ani să le fac, nu am avut nici susținere în Parlament'', a explicat Băsescu.

El a spus că problemele serviciilor de informații se reglează în Consiliul Superior de Apărare a Țării, însă a subliniat că ''există și un moment anume care este numai al președintelui''.

''Este momentul bilanțului anual al serviciului, când președintele se duce acolo, dar, înainte să intre la bilanț, are o discuție cu grupul de comandă al instituției. Acea discuție este fundamentală pentru relația președintelui cu serviciile și pentru ce fac serviciile'', a adăugat Traian Băsescu, susținând în același timp că ''dacă vrea, președintele poate să nu fie captiv serviciilor''.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close