Antena 3 CNN Actualitate George Becali, despre banii primiţi de Cocoş şi Oltean: Eram în campanie electorală, acum sunt un alt om

George Becali, despre banii primiţi de Cocoş şi Oltean: Eram în campanie electorală, acum sunt un alt om

George Becali, despre banii primiţi de Cocoş şi Oltean: Eram în campanie electorală, acum sunt un alt om
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Noi 2015   •   16:35

Dosarul DNA în care Alina Bica, fostul procuror şef al DIICOT, a fost arestată aduce din nou în atenţie culisele afacerilor cu despăgubiri. 

 
Despre jocuri, comisioane şi şantaj a vorbit şi Gigi Becali. Afaceristul dezvăluia că Ioan Oltean şi Dorin Cocoş percep taxe celor care deţin drepturi litigioase. 
 
Tot Becali a susţinut că a fost şantajat de "săgeata" lui Dorin Cocoş, omul de afaceri Gheorghe Stelian, cel care a denunţat-o pe Alina Bica, şefa DIICOT. 
 
George Becali a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că acel George Becali era un alt om şi că, de fapt, făcea doar campanie electorală. 
 
Iată declaraţiile lui George Becali, făcute în emisiunea "Esenţial", realizată de Alina Petrescu, la Antena 3. 
 
"Atunci eram alt om. Acum sunt altul şi dacă m-ar întreba, aş aplica ce am citit în sfintele Scripturi, dacă vei ascunde aproapelui tău greşeala ta şi eu îţi voi ascunde. Dacă m-ar chema, acum sunt alt om. Eu nu sunt procuror, ca să mă apuc eu să dezvălui lucruri. Îmi pare rău şi îmi cer iertare la toţi cei care i-am supărat.
 
Eu nu am văzut. Ce am vorbit eu erau bârfe. Nu mi-a cerut mie. Cum era să vorbesc despre Oltean, cu care nici măcar nu am dat mâna vreodată? Eu, dacă sunt alt om şi vreau să şterg tot ce a fost rău în viaţa mea... 
 
Am greşit duhovniceşte. În fapa lui Dumnezeu, nu în fapta oamenilor. 
 
Nu eu sunt îndreptăţit să îi prind şi să îi pedepsesc. Nu sunt victima nici a lui Oltean, nici a lui Cocoş.
 
Da, am intrat în legătură cu ANRP. Şi ce treabă are? Ce am cumpărat, am luat în 2003, când nu exista autoritatea asta. De despăgubiri. ANRP. 
 
Nici nu am dat mâna vreodată cu cineva. Oamenii spun că eu vorbesc mult, nimeni nu îndrăznea să îmi ceară mie şpagă. Să vă mai spun ceva - s-au întâmplat multe în ţara asta, de 25 de ani. Dar cine a fost băiat deştept, a trebuit să înţeleagă că după ce ai făcut să ai un trai bun, trebuiau să se oprească. Unii oameni au dat în patima lăcomiei. Asta este patimă. Eu, dacă mie îmi cerea să dau luna de pe cer, nu mai dădeam şpagă, pentru că aveam tot ce îmi trebuie. Oricum banii nu mai vreau să îi ţin pentru mine. 
 
Eu nu am primit nici cinci bani de la ANRP. Am renunţat la dosarele pe care le aveam acolo. Am cumpărat drepturi litigioase şi majoritatea erau înşelăciune. Chiar dvs ştiţi că am cumpărat cu cinci milioane şi am pierdut în instanţă. A fost înşelăciune. Am cheltuit vreo 20 de milioane în drepturi şi nu am văzut niciun ban. Eu am spus nepotului meu atunci să renunţe. Nepotul meu, ce a câştigat, i-a dat Curtea Supremă de Justiţie. Deci nepotul meu a câştigat la Curtea Supremă. Şi el atunci mi-a spus că nu vrea să îi dea, ca să nu se comenteze. 
 
George Becali a comentat şi pe marginea înregistrării din 2012, când spunea 
 
"Oameni care trebuie sa ia despăgubiri, trebuie să îi dea lui Oltean şi lui Cocos 30% că altfel nu iese nicio despăgubire? Aşa e cinstit? Bani, bani. Actiuni la Fondul Proprietatea pe care le vinzi imediat. Sute de milioane de euro. Care eşti cinstit sa le dai 30% lui Oltean si lui Cocoş?", spunea Gigi Becali.
 
"Aţi văzut ce am spus acolo? Atunci era campanie electorală pentru referendumul de demitere al lui Băsescu. Atacul meu de atunci era la Băsescu, nu la Oltean şi la Cocoş. Acuma, mi-aduc aminte că şi dumneata ai scris, când eram la puşcărie despre tupeul meu. Eu eram la suferinţă şi matale scriai despre tupeu. Eram un om chinuit de către instituţii ale statului. Eu m-am schimbat, dar nu care cumva să crezi dumneata că o puştoaică ca dumneata mă va duce să vorbesc ce vrei dumneata. Eu vorbesc ce vreau eu. Şi eu duc discuţia unde vreau eu şi zic ce vreau eu. Dar îmi aduc aminte ce ai făcut atunci. Să te spovedeşti, să te împărtăşeşti."
 
Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am fost şantajat în niciun fel, au fost declaraţii în campanie electorală. Era politică atunci, eram europarlamentar şi candidam pentru Parlamentul României. Şi când faci campanie, faci multe. Dar vă jur că nu am fost şantajat în niciun fel", a conchis George Becali. 
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close