Antena 3 CNN Actualitate Bilanţ tragic: 22 de morţi, 7.000 de evacuaţi şi peste 200 de case distruse de inundaţii

Bilanţ tragic: 22 de morţi, 7.000 de evacuaţi şi peste 200 de case distruse de inundaţii

Bilanţ tragic: 22 de morţi, 7.000 de evacuaţi şi peste 200 de case distruse de inundaţii
30 Iun 2010   •   14:59

22 de morţi, 7.000 de persoane evacuate şi 206 locuinţe distruse. Este ultimul bilanţ al inundaţiilor din nordul şi estul ţării, prezentat de premierul Emil Boc în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Ugrenţă de miercuri.

O noua viitură a inundat câteva sute de case în localitatea Milişăuţi din judeţul Suceava.

Municipiul Dorohoi este inundat pentru a doua oară, de această dată de râul Jijia care a ieşit din matcă. Cel puţin 50 de case sunt acoperite de ape până la această oră. 180 de persoane au fost evacuate iar peste 10 locuinţe au fost inundate din nou în această dimineaţă.

În Bacău, locuitorii din 4 sate de pe malul Siretului sunt pe picior de plecare pentru că se aşteaptă să vină viitura. Cota de inundaţii a fost depăşită încă de azi-noapte cu peste 50 de centimetri.

MAI a mobilizat peste 3.000 de oameni şi beneficiază şi de ajutorul a peste 500 de soldaţi pentru a evacua, transporta şi asista sinistraţii din zonele inundate, precum şi pentru a asigura digurile din zonele cu probleme.

Meteorlogii au actualizat atenţionarea cod galben şi au extins-o pana mâine la ora 9.00. 18 judeţe sunt vizate, din Moldova, Maramureş şi Transilvania. Nordul ţării este în contiunare cel mai greu lovit. Hidrologii îşi îndreaptă acum atenţia spre Dunăre, ale cărei cote au depăşit normele de atenţie.

?După această şedinţă de guvern niciun ministru nu are prioritate mai mare decât de a fi în teritoriu, în judeţele afectate de inundaţii. La MAI, toţi prefecţii să îşi suspende orice concedii de odihnă? a recomandat premierul Emil Boc.

Antena3.ro

Foto: Intact Images

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close