Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu și-a dezvăluit salariul de la BNR: Am un venit lunar de 13.601 de euro

Mugur Isărescu și-a dezvăluit salariul de la BNR: Am un venit lunar de 13.601 de euro

Mugur Isărescu și-a dezvăluit salariul de la BNR: Am un venit lunar de 13.601 de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2016   •   15:27

Mugur Isărescu a anunțat, vineri, într-un briefing de presă, că primește, în calitate de guvernator al Băncii Naționale a României, salariul net de 42.727 de lei, adică 9.495 de euro, și o indemnizație lunară de președinte al Consiliului de Administrație al BNR de 18.476 de lei, adică 4.106 euro.

"Consiliul de Administrație a constatat că în multe bănci centrale s-a accentuat și diversificat procesul de transparentizare. In consecință, Consiliul de Administrație al BNR a decis să facă publice minutele ședintelor de politica monetară. Pe baza acestei decizii privind publicarea salariilor, am decis să prezint în avans salariul net și indemnizația de conducere ce revin guvernatorului BNR”, a spus, joi, Mugur Isarescu.

Totodată, guvernatorul BNR a menţionat că nu a depus cerere de pensie la Casa Teritorială şi nu încasează şi pensie, pe lângă salariu.

În urmă cu câteva săptâmâni s-a zvonit că guvernatorul BNR ar încasa 40.000 de euro pe lună.

Salariile șefilor Băncii Naționale a României au fost trecute la secret în ultimii ani, România fiind printre puținele țări europene care mai invocă regulamentul care permite păstrarea confidențialității în legătură cu acest lucru.

Mugur Isarescu și-a postat recent declarația de avere și, ca de fiecare dată, din document lipsește salariul pe care îl incasează ca guvernator al BNR. Bancherul Lucian Isar a reacționat pe blogul sau și a dezvăluit că, în total, Isarescu ar câștiga o suma uriașă pe lună, bani strânși din pensie, pe care o încaseaza de două luni, salariu, bonusuri de performanța și participări la sedințele BNR.

 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close